Friday, 3 May 2013

EXAM!!!!

oooyyeeaahh!! eh..asssalamualaikum dan salam sejahtera salam 1Malaysia.. cehhh..mcm nak brucap pulak..hahaha..okay..dah lamaaaaaaa sangat tak update blog..biasalah orang duduk asrama memang macam ni..takda masa dengan benda ni semua.hehehe.. 

firstly,nak luahkan kat blog ni,sedihhh sangat :""(. rasa macam diri ni teruk sangat. hmmmm. actually,result aku memang 'gempak' habisss. fuhh. tak taw nak cakap apa. sedihhh sangat. tak taw kenapa jadi macam ni. hmmm. ingatkan form 5 n,boleh naikkan result,tapi..?? lain pilak yang jadinye. haihh. assabarul minal imannn. 

takpe hazni,final semester 1 ni,buktikan kau boleh buat :)). weee~ dan boleh berjaya *yeahhh!. tapi jangan lah cakap je,kenalah buat sekali okay :). *good girl :). sebenarnye malas je ni. sebab tu result teruk kan. tu lah,main main lagi. dah form 5 dah ni. okay. FROM NOW ON,I WILL CHANGE MY ATTITUDE NEGATIVE TO POSITIVE! POSITIVE THINK WILL LEAD YOU TO SUCCESS :). 

miss you capital A :"*

Wednesday, 27 March 2013

happily ever after.. cehhh

wahhh~ hari ni,best day ever :). thanks mokk..heee
okay..msti tertanye tanye sbb ape happy..muahaha..hari ni dapat date dengan 
orang tersayang :')..

dah lama tak jumpa dengan yang tersayang..cehhh :D
makin gemokk dah tengok dia..heee..okay..first2 jumpa mesti la malu2 kan..
malu malu kucing gitu :D. bukan nak gedik ke apa,dah lama tak 
jumpa,mesti la ada rasa malu. kan??? 
sesungguhnya,malu itu sifat perempuan solehah.. cehhhh.. haha

haaa..paling geram sekali dengan dia,aku yang kena tunggu dia.. haihhhh..
setiap kali jumpa,mesti dia yang lambat dan yang menaip ni lah menunggu dia.. 
nasib baik kejap je..emmm..lebih kurang 20 minit mcm tu..boleh laa..
daripada sejam.. :D

first impression tengok dia.... jeng jeng jeng... :D
happy sangat2.. sebab dia pakai baju yang saya hadiahkan untuk dia 
msa hari jadi dia.. dan first time dia pakai baju tu..terharu sangat :")
thanks mokk :')

sorry..no pic laa..
okay... continue..... :D 
byeeeeee :)

-me and Mr.A-

Wednesday, 23 January 2013

HAPPY BIRTHDAY! :')

assalamualaikum...
hyee!! =D wahhh. hari ni birthday insan tersayang :). 23 Januari. SELAMAT HARI LAHIR M.A.B.I :"*. LOVE YOU. cehhhh,jiwang la plakkss. hahaha. ouhh,his name NOT M.A.B.I. M.A.B.I is short form :D.
hehe. one day,i will tell you who's M.A.B.I. :). 

okay..setiap hari jadi,mesti ada hadiah kan? hehe. aku pun ada bagi hadiah kat dia. heee. sukaa sangat sebab dia happy dapat hadiah aku :"). *terharuuu. hoho. ape hadiah dia? haha. wait wait. tak sabar sabar plak..hehe. i gave him a T-SHIRT :D. haha. 

tipu lah kalau cakap tak susah cari saiz baju dia. masa nak beli tu,memang susah nak cari saiz baju dia. S la,M la,L la. fuhhh. pening kepala. tapi nasib baik last last jumpa saiz dia :)). saiz M :). *terbayang bayang dia pkai tshirt tu :"). hehehe. 

capital A and me

Monday, 24 December 2012

argghh!!!

okay..aku tak tahu nak update ape..tp yang pasti,nak bagi tahu yang aku adaaaa bnyak gilaa kerja sekolah tak siap lagi..adoyaiii..ade bape hari je lagi nak habiss cuti sekolah..sedihhh..sbb nak habis cuti sekolah..nak cuti lagi..hmm..takpe takpe..tahun depan last aku jadi students..jyeahh!haha

tak sabar nak habisss spm!haha..ehhh..tiba tiba rase takot plak..kenape?sbb nye,result SPM!woahh..gilaa lahhh..takut gilaa kut..*knape takot??yelaa..takot tak dapat ape yang kita harapkan..haihh..soo,thun depan,kenalah blaja betol2..SPM,please bagi aku 9A's..sekali seumur hidup..boleh ea??hehe

hmm..dah lama tak baca texts dia..rinduunyee :'(..ehhh..dah dah..jgn sedih sedih..hehe..
okay..tak sedih daa..*lap air mata :')..by the way,rindu sangat sangat...hehe..
ehh..ade janji ngan MR.H..haha..siapa MR.H??
MR.H ialah MR.HOMEWORK..haha..okay..
byee..

-capital A n me-

Friday, 21 December 2012

bored time..!! =D

heyy!!okay..hari ni memang bosan bagi aku..tak tahu nak wat pe..sooo,aku mngisi masa kosong aku dengan snap pictures..haha..dah lama tak tak snap pictures mcm orang gila..haha..at least,kurang la stress aku pasal kalah badminton semalam..haha..tak habis habis lagi pasal badminton..

okay..lupakan pasal kekalahan badminton semalam hazni..semalam punye cerita..hari ni,cerita lain plak okay..hehe..emm..jap..


peace =D ..mata sebelah dah takde..
=0 hoho..

haa..ni lahh kerja mase bosan aku buat tadi..
memang takde kerja la kan..??haha


mata siapa lagi menawan??
mata saya lahh..hehe
tak salah kan puji diri sendiri?? =)
natural beauty..cehhh =D


ada something kat bawah tuu..
haaa..nak tahu ape dye??
rahsiaaa...haha


ehhh..malu malu plak..
hehe.. ^-^


tu lah kerja bosan aku buat tadi..okay..pasni,nak buat kerja sekolah plak..haihh..
berlambak kje sekolah tak buat lagi..harap harap la sempat siapkan..tahun depan dah nak 
SPM!!OOOOMMMGGGG!!!kejap nyeee masa berlalu..hmm..takpe takpe..
last year jadi students..hehe..

hope dapat buat the best..for my parents.. :')
and get straight A's for SPM..
pray for me..thanks :)
amiiiinn.. 

that's all..bye bye =D


-capital A n me-

salam jumaat :)

assalamualaikum...

okay..hari ni hari jumaat..semua kaum adam akan pergi ke masjid untuk menunaikan solat jumaat..cehh..skema je ayat aku ni..ape halll??haha..haaaa!!!korang nak taw tak,malam tadi aku mimpi pasal badminton..OOOMMMMGGGGGGG!!!!kenapa niii..??!!!!maybe aku tak dapat terima kekalahan aku lagi kut..hehe..ape laaa..

emm,by the way,hari ni,aku nak belanja sorang budak ni..dye baru je dapat result PMR dye and she got excellent result..8A's..congaratulations dude :)..haaa!!msty korang tertanye kan aku nak belanja dye ape..hehe..aku nak belanja dia KFC..haha..jgn jeles..lain kali i blanja you all..aky..terdapat unsur gedik ye di situ..hahaha

aku belanja dia sebab mase pergi silat hari tu,dia je lah yang aku kenal..bukan kenal sangat..bru je knal ngan dia tapi dah boleh ngam..haha..smpai sekarang kiteorg still contact lagi..hehe..okay..tu jee..kbyeee.. :D

-capital A n me-

                                                                            

Thursday, 20 December 2012

OKAY..FINEE!!!HARI NIII,AKU GERAM GILA GILA GILAAAA....ARGHHHH!!!STRESSSS!!! SBB TU GUNE SEMUA HURUF BESAR..TGAH GERAMM!!NAK HANTUK KEPALA KAT BANTAL..NAK TERJUN DARI KATIl..NAK MINUM SOYA BNYAK BANYAK..ERGHHH!!

ehhhh,geram punye pasal,terlupa lak nak bagi tahu geram pasal ape..hoho..biase lah,tgah geram,msti lpaskan dulu..pastu,baru bagi tahu geram sebeb ape..hehe..emm..okay..aku bagi tahu knape aku geram gila gila..huhhh..tarik nafas dalam dalam dulu..

okay..cerita dia macam ni..hari ni aku ada match badminton..aku dapat partner dengan sorang puan ni..ayah aku sruh pnggil dye puan..okay..fine..takpe..puan tu pun hebat jugak..tapi pukulan dye tak berape nak kuat sgt..then,aku kne cover semua court tu..OH MY ENGLISHHH!!!*okay..tibe tibe..suka hati lahhh...

hmm..then,lawan dengan team makcik yang agak tua..takde la tua sgt..*sorry makcik..biasa lahh..orang tgah geramm..emm..then,first set,kiteorg menang..21-19..kalah tipiss..hebatt makcik..tahniahhh..-____-
then,set kedua plak,makcik menang..21-18..tahniahhh sekali lagii..-________________-..so,rubber set la kann..kiteorg dah lead dah..20-11 tuuuu...tapi....arghhhhh!!!!!!tak sanggup nak sambung..tp terpakse jugak cerita..huhhh..team makcik tu kjar kiteorg smpai 20-20..tak taw nak ckp ape dahh mse tu.. :(

okay..aku dah stress...lastly,makcik yg agak tua tu menang..tak taw nak ckp ape dah..pas habis game,kena marah ngan bapak aku..ayah aku ckp aku main macam orang bodoh..whattt???yess..aku main mcm orang bodoh..
bila fikir fikir kan balik..mungkin takde rezeki aku nak menang kut..hazni,think positive okay.. :)

aku terima kekalahan aku ni..cehhh...haha..okay..tu jee..take care..daaa~

-capital A n me-